En | NL
ROIA Logo Maharat Logo

Maak een verschil voor de Syrische jeugd

Jonge Syrische mannen en vrouwen hebben uw hulp nodig!

Geef de Syrische jeugd het onderwijs dat ze verdient!

8 lange oorlogsjaren hebben de mensen in Syrië uitgeput. Jonge vrouwen en mannen hebben het vaak het zwaarst te verduren. Miljoenen Syrische jongeren hebben geen of beperkt onderwijs genoten. Ze hebben niet veel hoop op een verbetering in hun leefomstandigheden. Hun toekomst wordt gekenmerkt door problemen als armoede, oorlogsrekrutering, kinderhuwelijken en extremisme. Ze kunnen zich enkel nog de oorlog herinneren.


Roia biedt alternatieve ICT opleidingen aan, om Syrische jongeren zo in staat te stellen om in hun levensonderhoud te voorzien. Onze opleidingen hebben al het leven veranderd van honderden jongen vrouwen en mannen. Ons programma helpt onze leerlingen aan werkgelegenheden, die hen in staat stellen om hun levensstandaard te verhogen en hun veerkracht te vergroten.


Echter, het succes van onze ICT programma’s is afhankelijk van donoren. Zonder de dringende fondsen zullen we genoodzaakt zijn onze activiteiten stop te zetten in mei 2019. Uw cruciale donaties zullen honderden Syrische jongeren helpen. Roia heeft de visie dat we samen levens kunnen veranderen via ICT onderwijs. Het maakt niet uit hoeveel de oorlog heeft vernietigd, vanuit de resten zullen we herbouwen.. De Syrische jeugd verdient een opleiding, ze verdient een toekomst, ze verdient uw hulp. Dankzij uw bijdrage kunnen we honderden levens verbeteren. Maak ook het verschil!

HOE ONZE SCHOLEN LEVENS VERANDEREN

Werkgelegenheid

Ons programma is ontworpen om jonge Syrische mannen en vrouwen via levenslange ICT vaardigheden klaar te stomen voor een snelle toegang tot werk. Aan de hand van freelancing en andersoortige opdrachten, kunnen onze leerlingen onafhankelijk geld verdienen . Innovatie vinden wij heel belangrijk, waardoor onze alumni aan de hand van projecten ook zelf een bijdrage kunnen leveren aan hun gemeenschap.

Onderwijs

Onze ICT scholen bieden unieke kansen aan onze leerlingen. Sinds 2012 organiseren we alternatieve ICT (Informatie en Communicatie Technologie) opleidingen voor jongeren in Noord Syrië. We bieden drie verschillende trajecten aan, van basiscursussen in ICT geletterdheid tot gevorderde codeercursussen. We bieden ook Engelse lessen en soft-skills workshops aan.

Inclusiviteit

Onze opleidingscentra bieden ruimte voor zelfontplooiing en zetten de meest kwetsbare leden van de maatschappij in hun kracht. We willen een gelijke toegang verzekeren voor alle jonge Syriërs, ongeacht hun gender, IDP status of beperking. Onze centra bieden ondersteuning aan doven zodat zij ook kunnen deelnemen. De helft van de staf en de leerlingen zijn vrouwen en 50% is intern ontheemd. Onze centra voorzien in kinderopvang om zo vrouwenparticipatie aan te moedigen.

Wat we nodig hebben om een impact te hebben

€28,000

Dringend

Hiermee zetten we de opleiding van onze 80 huidige leerlingen voort

€105,000

Nodig

Hiermee kunnen we tot 300 studenten helpen opleiden

%35

Operationele kosten

Huur, transport, leermateriaal, internetkosten, energiekosten en benodigdheden

%35

Personeel

Leraren, assistenten, kinderopvang en IT-directeur.

%10

Studietoelage

Onze studenten krijgen een maandelijkse toelage van €35.

%9

Uitrusting

Laptops, scherm, projector en IT-hulpmiddelen.

%11

Administratiekosten

Juridische kosten, bankkosten en ondersteunend personeel.

SAMEN KUNNEN WE HET VERSCHIL MAKEN

€0

€25000

€28000

Donate

Help ons een betere toekomst te bouwen voor Syrië. Uw cruciale donaties zullen honderden jonge Syrische vrouwen en mannen helpen

Doneer
Doneer

Sponsor de opleiding van een van onze studenten. We houden u op hoogte van zijn of haar vorderingen.

Sponsor een student
Donate

Wij geloven in de kracht van het woord. Steun onze zaak met uw woorden en deel deze campagne.

Deel deze campagne

KRIJG EEN BELONING

Thank you for your contribution! To show our appreciation we offer the donors the following rewards

Medal

Een persoonlijke dank van onze studenten

Medal

‘Visionary Certificate’

Medal

'Visionary Certificate’. Uw naam en foto komen op het Visionary Board van Roia’s ICT academies te hangen.

Medal

Visionary Certificate en Visionary pet . Uw naam en foto komen op Roia’s Visionary Board

favorite